Over

Stamppot &zo

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op dit blog probeer ik een ode te brengen aan de Nederlandse keuken, dan vooral onze familiekeuken.

Koken, bakken, stoven, braden, familierecepten maken, herontdekken en vernieuwen is voor mij een heerlijke bezigheid. Familierecepten horen niet verloren te gaan, maar dit gebeurd helaas vaak wel. Nu probeer ik onze familiekeuken zo goed mogelijk te bewaren en via deze site te delen. Oud-Hollandse recepten, maar ook familierecepten en gerechten met de kijk naar het heden. De keuken van ons gezin probeer ik te weergeven en door dit blog te bewaren voor de toekomst. Dat er voor mijn kinderen zo een kookboek ontstaat, dat gerechten met “vergeten groenten” niet verloren gaan en familierecepten blijven bestaan.

Bewust met eten bezig zijn, weten wat je eet, waar het vandaan komt, hoe het groeit. Ik durf wel te zeggen dat eten bij ons thuis centraal staat. In ons huis is de keuken letterlijk in het midden, de keuken als centrale ruimte waarin geleefd mag worden.

Mij

Naast koken en bakken, tuinieren, het zorgen voor onze twee donderstenen, het onderhouden van dit blog, yoga en de dagelijkse dingen, werk ik alweer dik 10 jaar bij de brandweer. 

Tuinieren is een van mijn andere hobby’s komend jaar zal ik op dit blog wat meer proberen te schrijven over onze kleine, maar erg fijne, moestuin. Gewoon in onze achtertuin! Mijn zoontje vind het geweldig om zelf groente te verbouwen en volgens hem zijn de spruitjes die hij zelf uit de tuin haalt het allerlekkerst. Afgelopen jaar was mijn dochter me bijna elke dag voor met het eten van de aardbeien uit eigen tuin (zelfs al waren ze nog groen).

Liefs Laura