Hollandse carpaccio van ossenworst

Een Hollandse carpaccio van ossenworst, simpel, lekker en zo klaar! Dit voorgerecht is echt in 5 minuten gemaakt en lijkt ook nog eens heel feestelijk op tafel. 

Waar ik gekozen heb om de carpaccio op een plank te serveren kun je er natuurlijk ook voor kiezen om iedereen een bord te serveren met een eigen carpaccio. Je kunt dan ook het brood weglaten natuurlijk. Maar een sneetje brood vind ik er altijd erg lekker bij. 

Voor 8 volwassenen (en 2/3 van het brood mee snoepende kinderen) heb ik het volgende gebruikt. Als je een diner voor 4 personen maakt, zou ik van de ossenworst de helft gebruiken en de overige ingrediënten naar wens. Je kunt dit gerecht namelijk precies maken zoals jij het graag eet!

 • 2 ossenworsten
 • 1 zak rucola
 • 1 potje augurkenblokjes zoet/zuur
 • 1 potje kleine zilveruitjes
 • 1 potje amsterdamse uitjes
 • een stukje oude kaas, in hele kleine blokjes
 • een potje mosterddressing. Ik had toevallig dit jaar een potje in mijn kerstpakket, vandaar dat ik een potje heb gebruikt. Mocht je de dressing liever zelf maken… Hieronder het recept! 
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl verse dille in kleine stukjes gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el augurkennat
 • een ongesneden broodje naar keuze. Bij de meeste supermarkten en bakkers, kun je ronde broden tegenwoordig ongesneden kopen. Vraag eventueel naar de mogelijkheden. Je kunt ook iedereen een minibolletje of een stokbroodje geven, maar net wat jij leuk en passend vind! 
 • serveerplank of een bord per persoon

Mocht je het brood warm willen eten of je hebt afbakbroodjes… Even de oven voorverwarmen en bij de afbakbroodjes afbakken volgens de gebruiksaanwijzing. Ik had het ronde witte broodje nog even opgepiept in de oven, verwarm de oven voor op 200 graden. Bevochtig het broodje, 4 minuten in de voorverwarmde oven en klaar! 

Snijd de ossenworst(en) in dunne plakken. Verdeel de rucola over je serveerplank, bedek met de plakken ossenworst. Verdeel hier weer de kleine zilveruitjes, augurkenblokjes, amsterdamse uitjes (deze eventueel in 2 of 4 gesneden) en hele kleine blokjes oude kaas. Van alles heb ik ongeveer 3 el gebruikt. De mosterddressing er naast met het nog warme brood. 

Eet smakelijk! 

voorgerecht van ossenworst met cocktail

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s