Snelle rode biet pizza met rollade

Afgelopen week liep ik door de supermarkt en zag ik wat leuks; pizzabodem van rode biet! Pizza is 1 van de 5 P’s die denk ik bij bijna elk gezin met kleine kinderen onder de favorieten valt. Ook hadden ze een bodem met bloemkool. Deze wil ik ook nog een keer uitproberen, maar een roze/rode pizzabodem leek mij wel een mooie variatie!

Nu is in de groentetuin 1 van de vaste groenten rode biet. Op 1 of andere manier mislukt deze oogst niet, elke winter hebben wij een flinke voorraad rode biet in de diepvries. Rode biet wordt bij ons thuis dus met enige regelmaat gegeten, maar in de vorm van pizzabodem had ik er nog nooit van gehoord. De pizza viel erg goed in de smaak. De bodem ga ik zeker binnenkort zelf proberen te maken en als deze gelukt is volgt het recept op de blog.

De pizzabakker bij ons in huis ben ik niet. Volgens mijn zoontje, maakt vriendlief de lekkerste pizza’s… Van invloed is geheid dat hij jarenlang in de keuken heeft gestaan bij een pizzaboer. Maar met deze snelle en simpele variant kon ik gelukkig wegkomen…

Ingrediënten voor 2 pizza’s

2 bieten pizzabodems

ongeveer 6 dungesneden plakken rollade (of een gelijke hoeveelheid restjes)

1 ui in dunne ringetjes

1 zakje geraspte kaas

1 blikje tomatenpuree

1 tl pp(gedroogde) peterselie

peper en zout

 

Bereiding

Warm de oven op de aangegeven temperatuur op de verpakking van de pizzabodem voor . Haal de pizzabodems uit de verpakking en leg deze op een bakplaat met bakfolie.

Terwijl de oven zich voorverwarmt kun je de pizza’s beleggen.

Voor de saus:

Leeg het blikje tomatenpuree in een schaaltje. Leng de tomatenpuree aan met een gelijke hoeveelheid water. Mix met de peterselie en breng de saus op smaak met peper en zout. Smeer de saus over de pizzabodems uit en je kunt beleggen!

Eerst een laagje kaas gelijk op de saus, dit hoort volgens vriendlief en ik moet hem gelijk geven dat het de pizza net wat extra’s geeft. Verdeel vervolgens de ui en rollade over de pizza’s, bestrooi de pizza nogmaals met kaas en bak de pizza in zo’n 10 minuten af!

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s