Pittige andijviestamppot met kipshoarma

Stimp stamp noemden wij bij ons thuis vroeger stamppot rauwe andijvie, lekker met uitgebakken spekjes en stukjes paprika. Nu al aardig wat jaren verder vind ik deze nog erg lekker en heb ik diverse variaties gemaakt.

In onze moestuin groeit de andijvie meestal uit tot een grote hoeveelheid. Genoeg voor 2 of 3 maaltijden uit 1 krop. Heerlijk! Helaas kun je andijvie niet te lang bewaren en geef ik dan ook vaak een deel van de krop weg. In de koelkast kun je de andijvie verpakt in een plastic zak met gaatjes enkele dagen bewaren.

Heb ik nog geen verse andijvie uit eigen tuin, dan haal ik deze meestal op de markt. Je zult je verbazen over de prijs! Alleen wel zelf even schoonmaken en in reepjes snijden, maar dat is zo klaar. Je ontdoet de andijvie van de buitenste bladeren en stronk en snijd je de krop in de lengte in vieren. Was vervolgens de andijvie goed in koud water. Laat de groente goed uitlekken in een vergiet. Snijd nu de andijvie in dunne reepjes en deze is klaar voor gebruik.

Ingrediënten voor 2 á 3 personen of 1 á 2 volwassenen met 2 kleine kinderen

  • 1 kleine krop andijvie (300-400 gr), gewassen en in dunne reepjes gesneden
  • 400 gr aardappelen
  • 2 zoete puntpaprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 400 gr kipshoarma
  • 1 tl sambal of een hoeveelheid naar keuze zelf later toevoegen als er kids mee eten
  • scheutje olie
  • scheutje melk

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd deze in blokjes, leg de aardappelen in een pan met ruimschoots water en kook de aardappelen in zo’n 20 minuutjes gaar. Snijd de uien en paprika in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook.

Bak de kipshoarma met de uitjes en knoflook in een scheutje olie bruin en gaar. Voeg de blokjes paprika toe als de kip gaar is en bak deze zo’n 2 minuutjes mee. Haal ongeveer de helft van de kipshoarma uit de pan en houdt deze even apart warm. Dit kun je heel simpel doen door een deksel/bord over een kommetje te plaatsen. Voeg nu een scheutje melk toe aan de overige kipshoarma. Als je wilt kun je nu ook de sambal toevoegen. Meer of minder naar eigen smaak natuurlijk. En voeg je de andijvie toe om een beetje te laten slinken.

Als de aardappelen gaar zijn, giet je deze af en kun je je andijviemengsel toevoegen. Even goed stampen en je stamppot is klaar! Schep op elk bord een lekkere hoeveelheid stamppot en verdeel de apart gelaten kipshoarma er over heen.

Eet smakelijk!

pittige stamppot andijvie met kipshoarma
Pittige stamppot andijvie met kipshoarma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s