Winterse maaltijd salade

 

Wanneer de koude dagen zijn begonnen en de Sint weer het land uit gaat, kan ik het niet laten en koop ik altijd een rollade. Dan braad ik deze aan en stoof ik deze gaar. Heerlijk die kruiden die dan zo lekker uit de pan komen. Na zo’n anderhalf uur stoven van het vuur af en afkoelen maar. De volgende dag snijd ik dan de rollade in mooie plakken, maar het laatste stuk snijdt altijd verschrikkelijk lastig! Mooie plakken lukken mij dan niet meer, dus heb ik deze laatst voor een salade gebruikt. Een frisse maaltijd, maar door de rollade wel dat fijne warme winterse gevoel.

Winterse maaltijd salade

Ingrediënten voor 2 personen

  • ongeveer 150 gr rollade; het restje wat slecht snijdt,  zo goed als mogelijk in kleine, dunne plakjes gesneden
  • 1 zakje sla van 75 gram
  • 8 kleine augurkjes
  • 1 appel
  • 1/2 ui of 1 kleine ui
  • 225 gr pasta; ik heb groente pasta gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone kiezen
  • 4 el yoghurt mayonaise of andere mayonaise
  • peper en zout

Bereiding 

Voor je begint, zoek je een mooie schaal waarin je de salade kunt serveren. Je pakt de sla en leegt deze in de schaal. Zelf kies ik er voor om deze toch nog even te wassen en laat de sla nog even uitlekken, waarna ik deze in de schaal leg.

Breng een pan met ruim water erin aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.

Ondertussen heb je alle tijd om de appel, augurkjes en ui te snijden. De appel was je even snijd je in vieren en verwijder je het klokhuis. Dan kun je deze in kleine stukjes snijden. De augurkjes en de ui mogen ook in kleine stukjes. Dan voeg je deze allemaal toe aan de sla en hussel je dit door elkaar.

Als de pasta beetgaar is, giet je deze af. Je spoelt de pasta na met koud water, afgieten en goed laten uitlekken. De pasta mix je met de mayo en breng deze op smaak met peper en zout. Dan kun je deze toevoegen aan de salade met de helft van de rollade mix je dit tot een mooie salade.

Tot slot verdeel je over de salade de andere helft van de rollade en is de salade klaar.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s