project tuin deel 1

Een leefkeuken en een tuin, dan vooral een eetbare (en speelbare) tuin. De plannen voor de keuken zijn redelijk “vast”, de keuken is uitgekozen en besteld. Met vooral heel veel werkblad! Maar met de tuin kan ik los gaan! Als de straks de sleutel krijgen van ons huis, is er nog niks aan tuin! Dus het inrichten van de tuin kan dan ook gaan beginnen, mijn/onze droomtuin. Een plekje waar we zelf heerlijk kunnen relaxen, de kindjes kunnen spelen, maar we ook uit kunnen eten… Ik zeg een uitdaging op 50 m2 (10 bij 5, waar nog het tuinhuisje/schuurtje af gaat).

Nu de ideeën een beetje zijn geland is het tijd om te gaan tekenen, wat willen we waar en wat is haalbaar. Het is bijzonder om van niks iets te maken!

De eetbare tuin zal ongeveer leuk van de tuin in beslag nemen en zeker komen er 3 kleine boompjes; een appel-, peren- en volgens mijn zoontje een (chocolade)centjesboom. Al zal het hem tegenvallen van de centjes ben ik bang… Hiervoor in de plaats, kunnen er ook heerlijke andere vruchten komen! Ook gaan er aardbeistekjes vanuit ons achtertuintje hier mee naar de nieuwe tuin.

De uitdaging voor mij zit ‘m erin om een duurzame veelzijdige tuin te creëren, waar je in kunt eten en genieten.

Makkelijke groente die ik zeker terug wil laten komen:

 • spruiten
 • bietjes
 • stokboontjes
 • aardappelen
 • courgette
 • pompoen
 • andijvie
 • sla
 • spinazie en/of snijbiet
 • prei
 • boerenkool

In een volgende blog meer over de eetbare tuin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s