rode kool met stoofpeertjes

Rode kool, maar dan net even anders. Dat ik iets met stoofpeertjes heb, is denk ik wel duidelijk. Van die geur kan ik zeker watertanden! Rode kool met stoofpeertjes is voor mij zo’n uitprobeersel waar ik vrolijk van wordt, het liefst nog met stoofpeertjes en yoghurt als toetje…rode-kool

Ingriënten

 

  • 1  ui
  • een halve rode kool
  • 5 stoofpeertjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kaneelstokjes
  • kokosvet (boter of olie kan natuurlijk ook!)
  • schuitje azijn
  • zout
  • peper

Bereiding

Als eerste snijd je de halve rode kool in reepjes en schil je de 5 stoofpeertjes. Deze snijd je vervolgens in stukjes. Vervolgens snipper je de ui en zorg je ervoor dat je de overige ingrediënten klaar zet.
rode-kool-met-kruiden-en-peertjesPak een ruime pan en fruit de ui in wat kokosvet. Zodra de ui mooi glazig is, voeg je de rode kool en stoofpeer toe. Giet er een scheutje azijn bij en vul het aan met wat water. De laurierblaadjes en kaneelstokjes voeg je ook toe. Als het water kookt, laat je de stoofpeertjes met de rode kool ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen. Houd de kool ondertussen goed in de gaten, roer het af en toe door en voeg eventueel wat water toe. Na zo’n 20-30 minuten is de kool gaar en kun je deze, na afgieten, opeten.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en hachee!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s