Steaksandwich

Als je dan tijdens je vakantie bij je huisje blijft met de kinderen en de rest lekker op pad gaat, moet je jezelf natuurlijk niet vergeten en ook wat lekkers maken voor jezelf. De avond ervoor hadden mijn broer(tje) en zijn vriendin voor de gourmet alles klaar gemaakt en waren er nog 2 biefstukken over gebleven… Wat een straf! Wij “thuisblijvers”gingen dus heerlijk lunchen. Want na het ravotten in de sneeuw, hadden de mannen wel trek! Mijn zoontje ging toch echt voor een stokbroodje pasta, maar wij hiervoor!

Ingrediënten per persoon

  • een biefstukje
  • handvol rucola
  • kwart paprika in reepjes
  • halve tomaat in partjes
  • 50 gr champignons
  • halve ui
  • broodje; ik heb een halve afbakstokbroodje pp gebruikt, maar kies wat lekkers uit!
  • scheutje bakboter/ klontje roomboter/ scheutje olie/ lepeltje kokosolie. Iets om in te bakken en braden dus!
  • kruidenboter

Bereiding

Allereerst zorg je ervoor dat je biefstuk op kamertemperatuur is, door deze even op temperatuur te laten komen uit de koelkast. Als je afbakbroodjes gebruikt, warm je de oven voor en bak je deze volgens de gebruiksaanwijzing af.

Je snijdt de uien en champignons in dunne plakjes. Vervolgens zet je de pan op het vuur en bak je in boter je biefstuk zoals je deze zelf het liefste hebt (ik bak ze t liefst, 2 tot 3 minuten per zijde). Zodra je de biefstuk in de pan hebt gedaan, voeg je peper en zout toe naar smaak op je biefstuk. Als je deze hebt omgedraaid, voeg je de champignons en ui toe in de pan. Na zo’n 3 minuten (of langer/korter, maar net wat je wilt), haal je de biefstuk(ken) uit de pan en leg je deze op een bord met een diep bord er omgekeerd boven op. Je laat het vlees nog zo’n 5 minuten rusten. Bak vervolgens je uien en champignons verder zoals jij ze t liefst hebt.

Nu heb je alle tijd voor het opmaken van de borden. Allereerst snijd je je broodje doormidden en leg je deze open op je bord. Vervolgens beleg de beide helften met de rucola, plakjes paprika en de partjes tomaat. Na het rusten van je biefstuk kun je deze in dunne reepjes snijden, waarna je deze over je broodje verdeeld. Je gebakken champignons en ui verdeel je erover heen en je maakt het geheel af met een klontje kruidenboter.

Eet smakelijk!

steaksandwich 1.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s