appelcrumble

Het is alweer even 2017, maar de eerste week van het jaar waren wij met de hele familie op vakantie. Nu was er niet een klein beetje eten meegenomen, maar hoe kan het ook anders dan bij onze familie… Er was meer dan genoeg. Nu heb ik aangeboden om 1 dag het eten te verzorgen en er waren nog vele appels over. Daar moest ik wat mee gaan doen! Dus voor mij het excuus om eens lekker te gaan bakken in de keuken, er was toch een oven…

Want behalve genieten van het geweldige uitzicht, spelen in de sneeuw, is ontspannen in de keuken bezig zijn toch ook echt genieten. Door de waterpokken van zoonlief zijn wij helaas wat meer bij het huisje gebleven dan we in gedachten hadden. Maar een mooi uitzicht, samen zijn en tot rust komen is ook geweldig. Het doel van deze vakantie was voor mij ook niet heel veel uren maken op de piste, maar voornamelijk met elkaar zijn en tot rust te komen. Tegen de tijd dat onze vakantie alweer ten einde was, had ik t gevoel dat we tot rust gekomen waren. Een weekje vliegt ook zo voorbij. De vakantie had eigenlijk nog wel wat langer mogen duren en dat vind ik een goed teken!

Ingredienten

  • 2 kopjes havermout
  • 1/2 kopje boter
  • 4 el suiker
  • 8 el appelmoes
  • 4 grote of 6 kleine appels
  • eventueel slagroom

Bereiding

Warm de oven voor op 175 graden. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd deze in kleine blokjes. Als je de appels in kleine blokjes hebt gedaan mix je deze met de appelmoes en mag je het appelmengsel verdelen over de bodem van een ovenschaal (15 bij 20 cm was degene die ik gebruikt heb).

Vervolgens maak je je “crumble”. Mix de havermout met de boter en suiker. Je havermout moet een beetje aan elkaar plakken blijven. Mocht deze niet blijven plakken dan kun je eventueel nog wat extra boter toevoegen. Verdeel je havermoutmengsel over je appelmengsel in de ovenschaal.

Nu mag de crumble in de oven. Na zo’n 20 minuten zal de bovenkant mooi bruin zijn geworden en dan is je toetje klaar. Je kunt deze gelijk warm serveren of even af laten koelen om later op te eten.

Lekker met slagroom, vanille saus of roomijs! appelcrumble

Wil je variëren?

  • Voeg een scheutje rum toe voor een extra volle/warme smaak
  • Rozijnen zijn hier ook zeker lekker in!
  • Ipv appels, kun je natuurlijk ook met vele andere vruchten een crumble maken. Denk bijvoorbeeld aan; aardbeien, bosbessen, rabarber, frambozen en pruimen.
  • Een theelepeltje kaneel of ander kruid kan er ook prima door.

Oftewel…. een crumble kun je maken zoals je wilt, zolang je maar uitgaat van de basis: Fruit met een kruimeldeeg erbovenop (of er half door). appelcrumble op vakantie.jpg

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s