Winterse omelet met boerenkool

Restjes in de koelkast… Dat is iets waar ik regelmatig “last” van heb. Van restjes kun je vaak toch nog verrassend veel maken en daar komen soms de meest lekkere, onverwachte recepten van. Dit is er zo een.

Wij hadden een lekkere lunch, deze “restjes-omelet” viel goed in de smaak. Alhoewel, als ik mijn zoon mag geloven was alleen de paprika lekker en kon het toch echt niet in een omelet samen met de andere groente. Mijn zoontje (alweer bijna 5) vind momenteel bijna alles vies wat ik hem voorschotel. Heel af en toe krijg ik te horen dat het HEERLIJK was. Ja, dit komt echt uit te mond van een kleuter; “Mama, vind jij dit ook zo heerlijk?”. Mijn kleine/grote wijsneus! Al zul je nu denken dat ik dit te horen heb gekregen bij een snoepje of koekje, maar het was toch echt bij de stamppot boerenkool eerder deze week. Of zou het te maken hebben gehad dat hij een lekker toetje mocht na het eten. In elk geval, hij had er van gesmuld, want zijn bord was zo leeg. Nu had ik teveel boerenkool gekocht en dus nog een restje ongekookte boerenkool over. Samen met wat groente en eieren gemixt tot een lekkere maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 sneetjes brood. Je kunt natuurlijk ook voor een afbakbroodje of andere lekkere variatie kiezen!
  • 3 eieren
  • scheutje koffiemelk (heb je dat niet dan kan gewone melk of kookroom ook)
  • kopje boerenkool (iets meer of minder kan natuurlijk ook)
  • halve paprika in reepjes (de andere helft was al soldaat gemaakt door zoonlief)
  • uitje gesnipperd of 2 bosuitjes in ringetjes
  • beetje bakboter, olie of kokosolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

Verhit de olie of boter en bak de uitjes glazig in de pan. Voeg dan de paprika en boerenkool toe en laat de boerenkool iets slinken. Ondertussen mix je de 3 eieren met een scheutje koffiemelk, peper en zout naar smaak. Als de boerenkool iets geslonken is voeg je het geklutste eiermengsel toe en verdeel je dit voorzichtig over de bodem van de pan. Je zorgt er dus voor dat de groenten door de omelet verdeelt zijn. Nu laat je op een laag vuur je omelet gaar koken. Denk hierbij aan een pannenkoek, deze draai je pas om als de bovenkant droog is. Bij een omelet is dit niet anders, je kunt eventueel een deksel van een pan gebruiken die op je koekenpan past. Is de bovenkant van je omelet droog, of zo goed als droog. Dan kun je de omelet omdraaien. Hiervoor kun je eventueel weer de deksel gebruiken. Hebben beide kanten een mooie kleur, dan is je omelet klaar. Verdeel deze nu in vieren en leg op elke boterham een kwart.

Eet smakelijk!

Natuurlijk is de omelet ook lekker met een slasalade!omelet met boerenkool.JPG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s