Spruitjes met vlinderpasta en witte saus

Mijn oudste heeft vakantie van de basisschool en hij wou wel een keertje koken. Dat kan en mag altijd! Wat wou hij voor ons maken: spruitjes met vlinderpasta en witte saus. Hoe bedenk je het. Maar ik moet het eerlijk toegeven, het was lekker! Met een beetje hulp van vriendlief hebben ze er een smakelijk maaltje van gemaakt.

Vanmiddag eerst naar de winkel waar zelf de boodschappen uitgekozen werden. Het was best lastig kiezen bij de pakjes “witte saus”, er staan nu eenmaal ook vele rode pasta sauzen tussen en je wilt niet de verkeerde meenemen. Maar het is gelukt! De vlinderpasta was nog thuis, dus er hoefde geen nieuw pak mee. Wel spruitjes, zijn lievelings (gekookte) groente, klaar om gekookt te worden. De boodschappen gepakt en op naar de kassa. Alles op de band en zelf!!! centjes betalen, hij was verbaast dat hij geld terug kreeg. De boodschappen in z’n “eigen” big shopper en op naar huis. Er waren bij de supermarkt kleine shoppers, ideale grote voor kleuters!

Eenmaal thuis gingen de mannen aan de kook. Bij deze dan ook het recept van zoonlief.

Wat heb je nodig?

  •  vlinderpasta (het belangrijkste!!, wij hadden nog ong 1/3 zak)
  • spruitjes (voldoende pp)
  • pakje witte pasta saus (vriendlief heeft er extra een uitje en een handvol snoeptomaatjes erdoor gedaan😋)

Hoe maak je het klaar?

Als eerste leeg je de zak vlinderpasta in een grote pan water, kan prima als dit nog koud is hebbben wij gemerkt. Dan doe je met de spruitjes hetzelfde en laat je alles opzetten om te koken. Ondertussen ga je samen voorzichtig de ui snijden en tomaatjes halveren samen met een volwassene.

Tip voor alle mama’s; ga aan de keukentafel zitten en geniet van het tavareel dat zich voor je af speelt. Want het is genieten om te zien hoe je kleine kindje groot wordt en er voor je gekookt wordt.

Dan kun je de tafel dekken terwijl de volwassene de witte pastasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar maakt. Het uitje eerst even fruiten, de saus toevoegen en vervolgens even de tomaatjes nog een minuutje mee opwarmen.

Eet smakelijk en geniet!

Oh ja, volgens zoonlief hoort alles apart en niet door elkaar! Dan kun je ook nu het lekkerste voor het laatst bewaren 😂😂😂img_3530

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s