pompoentaart met feta en rode ui

Pompoen. Een van mijn favoriete herfstgroenten. Steeds vaker en vaker komt de pompoen bij ons op tafel. Het liefst neem ik elke dag een pompoen mee bij het kraampje aan de weg naar school, maar om nu elke dag pompoen te eten… Misschien wordt het dan wat eenzijdig 😉

Al vind ik pompoen een erg veelzijdige groente. En ben ik erg blij dat ik ze een poos bewaren kan, er liggen al een paar op ons te wachten voor in de pompoensoep, hartige taart, door een curry of stoof. Maar ook voor een appel-pompoentaart. Best veel keuze al dacht ik zo. Wij hebben genoten van deze taart in elk geval.

Pompoentaart met feta en rode ui

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 rode ui in ringetjes
  • 1 el suiker
  • 2 el roomboter
  • 1 kleine oranje hokkaido pompoen
  • 100 gr feta
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de pompoen in stukken. Je kunt de pompoen schillen maar dat is hoeft niet. Zelf ben ik voor makkelijk gegaan en heb de pompoen niet geschild. Breng een pan met water aan de kook voeg alle pompoen toe. Kook de pompoen in 10 minuten gaar en giet af. Leg een paar stukjes pompoen apart voor de garnering en stamp de rest van de pompoen grof en voeg zout en peper toe.

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en verdeel het hartige taartdeeg er over. Als je losse plakjes gebruikt zorg dan dat je ze goed aan elkaar plakt. Vouw de rand iets omhoog en vouw om. Je kunt natuurlijk ook een mooie bakvorm gebruiken en het hartige taartdeeg hierover verdelen.

Snijd de ui in ringetjes en bak deze in de boter en suiker in ongeveer 2 minuten aan totdat de suiker gekarameliseerd is.

Smeer de pompoenpuree over het bladerdeeg. Verdeel daarna de uien en stukje feta er over. Leg ook de stukjes pompoen er op.

Zet de taart 20 min in de oven.

Eet smakelijk!

IMG_8155

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s