Gezonder worteltaartje met noten en kokos

on

Carrotcake, oftewel worteltaart. Mijn all time favorite! Al helemaal in het voorjaar wanneer de zon steeds meer kracht krijgt, dan vind ik het heerlijk om in de keuken zo’n prachtig licht taartje te maken. Nu is taart erg lekker, maar of het nu zo gezond is, is een tweede. Steeds vaker maak ik taartjes die wat gezonder zijn, die zelfs als ontbijt of lunch kunnen. Wat op zaterdag of zondag echt een feestje aan tafel is. Zo ook deze frisse variatie op de worteltjes taart met boeren yoghurt, havermout, banaan, een klein beetje honing en natuurlijk worteltjes!

wortelcake met noten en kokos

 • 200 gram havermout
 • 150 gr peen julienne
 • 8 topjes bospeen incl stukje groen
 • 2 grote rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 60 gr pecannoten
 • 3 el honing
 • 400 gr volle yoghurt
 • 4 blaadjes gelatine

Materiaal

 • taartvorm
 • bakpapier
 • blender of staafmixer
 • beslagkom

Verwarm je oven voor op 180 graden en leg het bakpapier in de vorm.

Vermaal de havermout tot meel met een blender of staafmixer. Leg je havermeel in een grote kom. Blend de banaan, eieren en de woreltjes tot een puree. Giet alles in de kom bij het havermeel. Mix je purree met het havermeel en de bakpoeder. Giet je beslag in de taartvorm en bak deze in 50 minuten gaar. Controleer de cake zo nu en dan en leg er een stukje folie overheen als de bovenkant van de cake te donker wordt. Is de cake klaar? Laat de cake afkoelen en haal deze voorzichtig uit de taartvorm.

Schep er pas wat kwark overheen wanneer je hem serveert!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: