Zomers stamppotje met radijsjes

on

Wat is er nu lekkerder dan samen koken met je eigen geoogste groenten. De radijsjes zijn door mijn zoontje zelf gezaaid en nauwkeurig in de gaten gehouden tijden het groeien. Hij heeft ze water gegeven en  verzorgt. Nu konden ze dan eindelijk geoogst worden, tja dan kan het toch niet anders om deze te gebruiken in de keuken voor een lekker fris stamppotje!

Ingrediënten 

  • 500 gr kruimige aardappelen
  • 16 grote radijsjes inclusief de bladeren
  • half bos winterpeen
  • 2 lenteuitjes
  • een kwart bouillonblokje (groente)
  • groente/vegaballetjes

Bereiding

Schil de aardappelen en wortelen. Snijd ze in stukken en kook ze samen gaar. Terwijl de aardappelen op staan kun je de radijsjes wassen, het kopje en kontje verwijderen en deze in dunne plakjes snijden. Bewaar een paar plakjes radijs voor de garnering. Was de bladeren goed en laat deze uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en voeg de radijsjes toe. Laat de plakjes radijs ongeveer 10 minuutjes smoren op een laag vuur. Bak ondertussen je groente/vegaballetjes op. Voeg nu de bladeren, de fijn gesnipperde lenteuitjes en het stukje bouillonblokje toe. Wanneer de bladeren geslonken zijn kan het vuur uit en kun je deze toevoegen aan de aardappelen zodra deze gaar en afgegoten zijn. Stamp nu je groente mengsel goed door de aardappelen heen tot een mooi stamppotje.

Garneer met een paar plakjes radijs en de groenteballetjes.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s