Aardbei-Yoghurtijs

on

Aardbei-yoghurtijs van heerlijke yoghurt van de boer en aardbeitjes uit eigen tuin.

Om de week op de donderdag komt bij ons de boer langs met verse producten van het land. Kakelverse eitjes en de lekkerste yoghurt die er maar is. Hier thuis willen ze geen yoghurt meer uit de supermarkt. Oprecht heerlijke yoghurt! Ik kan iedereen aanraden om eens in de buurt te gaan zoeken naar een lokale boer waar je yoghurt en/of kopen kunt. Je zult het verschil proeven.

Met deze yoghurt maak ik regelmatig een ontbijttaartje met havermout, wat ook tussendoor erg lekker is. Maar yoghurtijs stond nog op mijn “to bake” lijst. Het gewone yoghurtijs staat nog op mijn “to bake” lijst, maar als je aardbeien in huis hebt die erg rijp zijn en op moeten, dan maak je aardbeien-yoghurtijs.

Met een kookwekker en een avondje netflix i.o.d. heb jij dit ijs zo klaar. De meeste werk bij het maken van dit ijs is het wachten. Na ongeveer een kwartiertje gaat het ijs al de vriezer in.

Je kunt ijs natuurlijk ook samen met de kinderen maken. Bij ons kan Jeroen al prima de kroontjes van de aardbeien snijden en de aardbeien goed afdrogen. Net als het afwegen van hoeveelheden en pureren met de staafmixer, zolang je maar wat extra bende voor lief neemt en dit samen opruimt… Wedden dat het ijs je dan extra lekker smaakt. Wel heb ik dan flink wat meer aardbeien nodig dan de 400 gram… Eentje voor mij, eentje voor jou en eentje voor mijn zusje. Oh ja, ook nog eentje voor in het ijs.

ingrediënten:

 • 1 el citroensap
 • 400 gr verse aardbeien (als je ze net zoals ik uit eigen tuin hebt, zorg dat dat je de aardbeitjes goed schoonmaakt)
 • 4 dl volle yoghurt van de boer
 • 100 gr poedersuiker
 • 100 gr slagroom (je kunt vaak pakjes van 250 ml kopen, gebruik de rest van de slagroom voor over het ijs)

benodigheden:

 • staafmixer (een blender kan ook)
 • mixer
 • grote mengkom
 • spatel
 • plastic diepvriesdoos
 • vork

Bereiding:

Pureer in een grote mengkom met de staafmixer de aardbeien, 75 gr poedersuiker en het citroensap. Klop met een mixer de slagroom samen met de overige 25 gr poedersuiker tot een stevige slagroom. Meng met een spatel de yoghurt en 100 gr slagroom door je aardbeienpuree.

Schenk het mengsel in een diepvriesdoos en zet deze voorzichtig in de vriezer. Laat je aardbeien-yoghurtijs in ongeveer 6 uur bevriezen. Schep het mengsel elk half uur even om met een vork. Met de vork kun je goed langs de randen. Wanneer je ijsmengsel goed los is kun je er even nog met de staafmixer doorheen. Zo krijg je een lekker romig ijs. Na 3 uur is dit voldoende gedaan en kun je je ijs minimaal nog 3 uur met rust laten voor je ervan kan gaan smullen.

Lekker met verse aardbeien en zelfgemaakte slagroom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s