Chai Latte

on

Laura en thee… eigenlijk heet water. Heet water? Ja, heet water! Ik drink het al jaren, waarom? Geen idee. Is het goed voor me? Ik zou het niet weten. Lang geleden ben ik het gaan drinken, vermoedelijk omdat ik gewoon een theezakje vergat. Maar in elk geval ik drink al jaren, tot grote verbazing van velen, warm water. Maar ook vaak met verse munt uit onze tuin, of een scheutje citroensap, of een schijfje verse, of gedroogde, gember, een beetje honing of een combinatie van elkaar. Maar ook de gewone theeetjes drink ik graag, al moet ik eerlijk bekennen sinds ik de thee en kruiden kraam op de markt heb ontdekt zijn die toch veruit favoriet!

Sinds een aantal jaar koop ik op de markt thee, van de welbekende earl en lady grey tot de japanse sencha. Maar wanneer het herfst wordt ontbreek zeker niet de chai. Chai thee bestaat uit een mengsel van diverse kruiden en specerijen waar ik erg blij van wordt bij  een kopje thee. Onder andere zwarte thee, kaneel, gember, kruidnagel, kardemom en peper. Een spicy theeetje kun je dus wel zeggen! Maar ook heel toepasselijk bij de herfst. Wanneer ik deze drink met opgeschuimde melk, heb ik echt het gevoel dat de herfst is begonnen. Vooral wanneer je weer binnen bent na een stukje wandelen of fietsen.

Chai Latte

  • chai theemengsel
  • 150 ml melk
  • steelpannetje
  • staafmixer of melkopschuimer
  • groot theeglas
  • kaneel
  • eventueel honing of suiker

Giet je grote theeglas voor ongeveer 1/3 vol met net gekookt water samen met een thee-ei of zakje chai thee. Ondertussen kun je 150 ml melk in een steelpannetje aan de kook brengen. Wanneer deze kookt schuim je deze op met een staafmixer of melkopschuimer. Verwijder je ei of zakje en giet je opgeschuimde melk over je thee. De thee mag goed sterk getrokken zijn. Strooi er wat kaneel overheen en je hebt een heerlijk herfstige chai latte. Eventueel kun je nog wat honing of suiker toevoegen. Maar zelf doe ik dit niet.

Geniet van je chai latte! Dat ga ik nu ook doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s