Hutspot met zoete aardappel, pastinaak en uienjus

Een simpele en lekkere hutspot als variatie op de klassieke hutspot.

Ingrediënten

  • 250 gr wortelen
  • 250 gr zoete aardappel
  • 250 gr pastinaak
  • 2 grote uien
  • 4 burgers naar keuze
  • tl worcestershiresaus

Bereiding

Snijd alle wortelen, zoete aardappelen en de pastinaak in blokjes en/of partjes. Snipper je 2 uien in kleine blokjes. 1 uitje gaat samen met je groente in de pan en kook je in 20 minuten gaar. De andere ui kun je alvast fijn snipperen. Bak in een koekenpan de hamburgers in een beetje olie of bakboter bruin en gaar.

Wanneer je groenten gaar zijn, kun je deze afgieten. Vang je kookvocht op, deze kun je mooi gebruiken voor je jus en om je stamppot iets vochtig te maken indien nodig. Stamp alle groenten en maak er een smeuïge stamppot van.

Als je burgers klaar zijn, haal je ze uit de pan en fruit je in het overgebleven bakvocht je andere fijngesnipperde ui glazig en lichtbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten op niet al te hoog vuur. Voeg dan 1/4 liter kookvocht van je groenten toe samen met een theelepeltje worcestershiresaus toe en laat je jus inkomen op hoog vuur. Zorg ervoor dat je met een houten pollepel de aanbaksels los maakt.

Samen met de burger en de jus heb je een heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s