Hartige pannenkoektaart met kipshoarma

on

Pannenkoeken lusten ze bij ons thuis erg graag, zelfs de jongste kan al heerlijk smullen van pannenkoeken. Zelf vind ik een hartige pannenkoek heerlijk, met kaas of spek bijvoorbeeld.

Alweer flink wat zomers geleden tijdens een vakantie in Frankrijk heb ik de pannenkoektaart leren kennen. Vrienden van mijn ouders zijn naar Frankrijk geëmigreerd en daar waren we een paar dagen op visite. In een gigantisch landhuis met zwembad, voormalige tennisbaan en bijzondere oude panden/schuren woonden zij. Dit hoorde bij de boerderij die ze hadden overgenomen. Wij kamperen in de tuin bij het zwembad. Elke dag verse perziken uit de bomen plukken, mee het land in en helpen op de boerderij. Vroeg op staan om vervolgens met een kruiwagen met emmers melk naar de kalfjes te gaan en zo had ook ik mijn taakje!

Maar de pannenkoektaart heb ik daar leren kennen. Er werden een stapel pannenkoeken gebakken en een heerlijke saus met oa spekjes, broccoli en kruidenkaas. Het was voor mij een heerlijke verrassing en is door mijn moeder thuis ook vele malen gemaakt, want ja wie maakt er nu lekkerdere pannenkoeken dan mama 😉

Dit recept is dan ook een variatie op de hartige pannenkoektaart die ik in Frankrijk op de boerderij heb leren kennen.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen (afhankelijk of je grote of kleine eters hebt)

  • een stapel pannenkoeken  (4-5 kleintjes p.p. of 12-14 grote voor 4 tot 6 personen).   Je kunt natuurlijk ook een pak kant en klare pannenkoeken gebruiken voor 4 personen.
  • schaaltje kipshoarma
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode paprika
  • 300 gr spinazie (zak verse of diepvries)
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 250 ml kippenbouillon (half bouillonblokje met kokend heet water of zelfgemaakte)
  • 250 ml melk
  • zakje geraspte kaas, verdeeld in 2 bakjes met 1/4e en 3/4e van het zakje

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de bakplaat uit en bekleed deze met aluminiumfolie of bakpapier.

Meng in een maatbeker de kippenbouillon met de melk. Laat in een steelpannetje de boter smelten en voeg de bloem toe, zodat je je roux maken kunt. Bak al roerend met een garde de bloem gaar (het lijkt dan op nat zand). Voeg dan beetje bij beetje het bouillonmengsel toe tot deze op is en je een egale massa hebt. Hetzelfde doe je met 3/4e deel van het zakje geraspte kaas, als dit een mooi egaal geheel is, is je saus klaar en kun je deze even laten staan.

Snij de rode paprika en ui in kleine blokjes. Bak in een hapjespan de kipshoarma aan en bak de gesneden ui mee. Als de kipstukjes gaar zijn kun je de paprika nog even meebakken. Nu voeg je de spinazie toe en laat je deze slinken of warm je deze mee op. Meng vervolgens je kipgroentemix met je kaassaus en het stapelen kan beginnen. Net als lasagne ga je stapelen, alleen begin je nu met een pannenkoek. Zo maak je een mooie stapel tot je pannenkoeken en saus op zijn. Je kunt deze p.p. maken of 1 grote om te delen. Maar net waar je zin in hebt!

Verdeel nu nog de rest van de geraspte kaas over je laagjes pannenkoek en saus heen en is je pannenkoektaart klaar om in de oven te gaan. Als je kaas gesmolten en lichtbruin is kun je aan tafel!

Eet smakelijk!hartige pannenkoektaart met kipshoarma, spinazie en kaassaus

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s