De lekkerste en grootste stapel pannenkoeken

Volgens mijn zoontje is er bijna niks lekkerder dan pannenkoeken, maar dan vooral een hele grote stapel pannenkoeken. Hij kan er dan wel een stuk of wat op. Misschien scheelt het dat ik niet hele grote pannenkoeken bak, maar een flinke stapel kleinere.

Regelmatig op donderdag eten wij met een vriendin en haar meiden tussen de middag. Zij zorgt vaak voor een lekkere smoothie en ik lever een stapel pannenkoeken aan. De kinderen smullen heerlijk, in een uurtje eten, spelen, kletsen en hup weer naar school. Altijd een gezellig tavareel! Wij even bijkletsen en de kids vermaken zich prima.

Maar dit recept voor pannenkoeken gebruik ik meestal. Voor een stapel pannenkoeken of toch een hartige pannenkoektaart. Het is een ideaal basisrecht voor mij.

Ingrediënten voor 4 a 5 personen:

 • 750 ml melk (evt lactose vrije)
 • 3 eieren
 • 375 gr bloem
 • boter om in te bakken
 • beleg voor op de pannenkoeken, bij ons in ieder geval poedersuiker, stroop, appelstroop en kaas.

Bereiding:

Meng in een kom de bloem, eieren en de helft van de melk met een garde tot een glad geheel zonder klontjes. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe tot de melk op is en je een mooi glad beslag hebt. Laat vervolgens je beslag een half uurtje rusten.

Na het half uurtje rusten kan het bakken beginnen. Verhit de bakboter in een koekenpan met de juiste grote voor jou. Ga je voor een reuze per persoon of toch voor een grote stapel kleintes? Kies wat jou het leukst/lekkerst lijkt! Voeg nu een lepel beslag toe en laat op een halflaag vuur je pannenkoek garen. Wanneer de bovenkant van je pannenkoek “droog” is, kun je deze omkeren. Als beide kanten een goede kleur hebben is je pannenkoek klaar.

Zo bak je 1 voor  1 je stapel en als je beslag klaar is roep je: aan tafel! Wedden dat er snel gegeten (en genoten) wordt! Eet smakelijk!

IMG_4099

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gijs schreef:

  Volgens mij heb ik deze gemist 😉

  Like

  1. Laura schreef:

   idd gemist, maar vorige week ruimschoots ingehaald met een hartige pannenkoektaart 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s