pannenkoektaart met groene groenten

on

Een pannenkoektaart maak ik vaak 1 of 2 dagen nadat we pannenkoeken hebben gegeten. Een hartige variant van de stapel pannenkoeken waar flink van gesmuld wordt als toetje na een kop snert. Het fijne van een pannenkoektaart is dat je van restjes zo een lekker gerecht op tafel hebt. Je kunt ook natuurlijk voor de kinderen pannenkoeken bakken en voor jezelf een taart. Voor deze taart heb je aan een kwart zeker voldoende! Eventueel nog met een lekkere sla salade erbij.

Ingrediënten voor 1 taart voor 4 personen:

 • 8 dunne pannenkoeken in een pan van 20 cm doorsnede gebakken
 • een handje geraspte kaas
 • 200 gr snijbonen (kant en klaar)
 • 200 gr doperwtjes (diepvries)
 • 200 gr boontjes (diepvries)
 • 175 gr sojabonen (koelvers)
 • 1 groene paprika in blokjes
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 1 sjalotje fijn gesnipperd
 • scheut zonnebloemolie
 • 2 el bloem
 • 1/2 bouillonblokje (groente)
 • 250 ml melk of kokosmelk (evt nog een extra scheutje)

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Verwarm de olie in een hapjespan. Wanneer de olie heet is fruit je het sjalotje met de knoflook op een laag vuurtje zo’n 2 minuten zachtjes aan. Voeg nu de paprika en de snijbonen toe en bak deze weer 2 minuten mee. De overige groenten kun je nu toevoegen. Na 5 minuten verkruimel je het bouillonblokje over je groenten, samen met de 2 el bloem. Bak dit weer zo’n 2/3 minuten al roerend mee. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Wanneer je het gevoel hebt dat er nog wat extra melk bij kan, voeg je nog een scheutje melk toe. Zodra je een egale saus met groente hebt, is je saus klaar.

Maak nu laagjes in een ruime ovenschaal. Eerst een pannenkoek onderop, dan een schep groente met saus en dan weer een pannenkoek. Zo maak je alle 8 lagen af. Je eindigt met een laagje saus bovenop de laatste pannenkoek. Strooi hier een handvol geraspte kaas op en je pannenkoekentaart kan de oven in.

Na zo’n 15 minuten is je kaas gesmolten en mooi van kleur.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s