Gevulde flensjes uit de oven

Flensjes, pannenkoekjes, maar dan net even anders! Dat we gek zijn op pannenkoeken is denk ik wel duidelijk, zo ook de hartige variant. Deze ideale flensjes voor “meatless monday” waren heerlijk! rolletjes gevuld met champignons, rode ui, doperwtjes, spinazie en kruiden even in de oven met kaas eroverheen. Ik krijg spontaan weer trek!

Ingrediënten

 • een flinke stapel flensjes (ik reken 3 p.p. bij volwassen)
 • 250 gr kastagne champignons
 • 1 grote rode ui
 • 100 gr doperwtjes
 • 1 zak gewassen spinazie (300 gr)
 • 200 gr kruidenkaas
 • geraspte kaas naar wens
 • peper en zout naar smaak

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de kastagne champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Versnipper de rode ui en fruit deze in een koekenpan met een scheutje olie. Wanneer de uitjes glazig zijn voeg je de champignons toe en bak je deze mee. Na ongeveer 5 minuten voeg je de doperwtjes en spinazie toe en stoof je dit nog een paar minuutjes tot de spinazie goed geslonken is. Roer de kruidenkaas door het groentemengel en voeg peper en zout naar smaak toe. Vul nu een fensje, rol deze op en leg je rolletje in de ovenschaal. Zo ga je door tot je vulling en flensjes op zijn. Strooi de geraspte kaas over je flensjes en ze kunnen in de oven. Wanneeer de kaas gesmolten is en mooi verkleurd is het klaar.

Eet smakelijk!gevulde flensjes uit de oven

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. jenniferkrijnen schreef:

  Ohh dit lijkt me echt heerlijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s