maiskoeken met komkommer slierten

Het is zo lekker om met je handen te eten, als ik soms naar Anniek kijk dan vraag ik me af waarom een kind ooit met mes en vork, of stokjes, moet gaan leren eten. Wat kan ze al lekker smullen en het liefst eet ze alles ZELF. Zonder hulp van 1 van ons, maar ontdekken met haar handjes hoe het voelt. Soms kun je het prima uitsmeren, of juist over je haren verdelen. Meestal weet ze niet hoe snel ze het kan proeven. Is het lekker, dan ook zo snel mogelijk meer! Maar ja, als je zo eten blijft kun je toch echt niet bij de koning thuis eten. Dus met mes en vork gaat ze ook leren, maar als bijna dreumes hoeft dat nu nog niet. 😉

De maiskoeken zijn bij ons thuis op de maandag ontstaan, het is dan meatless monday. Voor mij een dag om recepten te bedenken of juist een gerecht uit te proberen. Zo zijn deze kidsproof maiskoeken ook ontstaan. We houden er meestal wel 1 of 2 over. Driemaal raden wat Jeroen in z’n lunchtrommel heeft de volgende dag voor lekkers… Deze maiskoeken zijn echt een feestje!

Ingrediënten voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen

  • 2 maiskolven
  • 4 eieren
  • 4 el bloem
  • 2 paprika’s
  • 2 lente uitjes
  • 2 komkommers
  • 1 krop sla
  • kroepoek
  • chilisaus

Bereiding

Kook de maiskolven in een ruime pan met water in 8 tot 10 minuten gaar. Giet de maiskolven af en laat ze afkoelen. Als ze nog te heet zijn, gaat het snijden echt heel lastig. Of je moet vuurvaste handen hebben… 😉 Wanneer de kolven voldoende zijn afgekoeld, snijd je de korrels van de kolven. De mais korrels verdeel je in tweeën.

Snijd ondertussen 1 paprika in kleine blokjes, de andere paprika in dunne reepjes, de lente ui in dunne ringetjes. Mocht je wat meer pit aan de maiskoeken willen geven, kun je ook een pepertje mee snipperen. Aangezien ik dit nog te pittig vind voor mijn dochter van 10 maand sla ik deze over. Je kunt natuurlijk ook een “kinder en volwassen” portie maken.

De helft van de maiskorrels pureer je samen met de eieren en het bloem tot een egale massa. Wanneer je tevreden bent, voeg je de paprikablokjes en twee derde van de lente ui en de overige maiskorrels toe en mix je dit even goed door. Laat je beslag nog 5 minuten rusten en je kunt gaan bakken.

Je kunt nu de komkommers met een kaasschaaf in dunne repen schaven. Haal voor iedereen een blad van je kropsla, als zijnde een schaaltje. Snijd de overige sla in dunne reepjes en leg deze in de ” slaschaaltjes”. Verdeel de paprikareepjes, lente ui en kroepoek erover en je hebt een hele simpele maar lekkere frisse salade bowl.

Nu kun je je koeken gaan bakken. Verhit wat boter in een koekenpan en verdeel een lepel beslag over de bodem. Na 2-3 minuten even omkeren en wanneer beide kanten mooi gekleurd zijn is je maiskoek klaar. Zo bak je ze 1 voor 1 tot je beslag op is.

Verdeel nu de maiskoeken over de borden. Naast je salade schaaltje en de komkommerslierten heb je een mooi kleurrijk bordje gecreëerd. Lekker met zoete chilisaus voor een beetje meer pit.

Eet smakelijk! ps, je mag met je handen eten 😉

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s