Rode biet pannenkoekjes

on

Pannenkoeken…

onze all time favorite! Maar waarom is pannenkoeken eten nu zo’n feestje? Je mag met je handen eten, een hoop zoetigheid zoals appelstroop en poedersuiker mag je erop strooien en de pannenkoek zelf heeft een vrij basic smaak. Logisch dat dit een feestje is!

Afgelopen week had ik nog wat rode bietjes over, toen Jeroen vroeg wanneer we weer eens pannenkoeken eten zouden gaan. Ach, waarom vandaag ook niet was mijn reactie toen. Maar dan gaan we wel roze pannenkoeken eten! Hoezo roze? Dan doen we er rode bietjes door en heb je gelijk groente gegeten. Bij ons thuis is een gezegde; van groente en fruit wordt je groot en sterk. Aangezien hij de sterkste man van de hele wereld wil worden, kan hij van alleen pannenkoekjes niet groeien ;). Daar had ik een punt. En ik moet je eerlijk bekennen, de stapel was snel leeg! Al moest ik beloven snel ook eens groene pannenkoeken te maken. Van spinazie word je namelijk het allersterkst als ik hem mag geloven. Waar zou hij die wijsheid vandaan kunnen hebben…

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 200 gr rode bietjes
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem
  • 100 gr melkIMG_5982

Bereiding 

Doe alle ingrediënten in een hoge kom of maatbeker en blender alles met een staafmixer door elkaar. Laat je beslag nu een half uur rusten. Na het half uurtje wachten kun je je pannenkoeken, net zoals anders, gaan bakken. Een beetje olie of boter in de koekenpan, giet voldoende beslag in de pan om de bodem van je pan te bedekken. wanneer de bovenkant droog is kun je de pannenkoek omdraaien en zo bak je de pannenkoeken een voor een tot je beslag op is en je een mooie stapel pannenkoeken hebt.

Eet smakelijk!

Lekker met appelstroop en gewone kaas.IMG_5983

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s