Ovenschotel broccoli met kip

on

Een ovenschotel vind ik ideaal voor restjes. Vaak vind ik aan het eind van de week in mijn koelkast meerdere restjes van producten die ik vaak gebruik. Het blok kaas is nog niet helemaal op en ik had ook teveel aardappelen gekookt, wacht ik zie dat de melk op moet, oh ik heb nog 2 eieren… En die broccoli, wat zal ik daar eens mij doen. Herken je dit ook?

Het goed inschatten van de hoeveelheid ingrediënten is nog nooit mijn sterkte punt geweest, ik maak vaak te veel! Gelukkig is de vriezer gewillig en is dat de uitkomst op dagen wanneer we geen tijd of zin hebben om te koken, maar wel gezond willen eten. Anderzijds, kan niet alles in de vriezer en als een product bijna op datum is, wil ik ze niet weggooien en ga ik van de ingrediënten uit de koel- en voorraadkast wat lekkers proberen te maken.Zo is bij ons “restjes-dag” ontstaan. De meest verrassende gerechten hebben we al op tafel gehad. De ene keer een succes, de andere keer een fiasco.

Op “restjes-dag” is er met enige regelmaat een ovenschotel. Ik vind het makkelijk, snel in elkaar gezet, de oven maakt de schotel klaar en als we gegeten hebben is de vaat ook minimaal (deze is, op de borden, ovenschaal en bestek na, al gedaan). Een kind kan de was doen zou ik zeggen. Deze ovenschotel is met een “restjes-dag” ontstaan en een succes geworden. Want we hebben de schotel ondertussen al vaker gegeten.

Ingredienten voor 3-4 personen

  • 450 gr aardappelschijfjes (voorgekookt/pakje/restje)
  • 1 broccoli
  • 1 uitje gesnipperd
  • 200 gr kipfilet in stukjes
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl surinaamse masala
  • een half bouillionblokje (kip of groente)
  • handvol geraspte kaas

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden. Kies een mooie ovenschaal uit voor je schotel, ik gebruik meestal een ovenschaal van ongeveer 20×15.

Pak een ruime hapjespan en bak in een beetje boter de gesneden kipfilet met een uitje gaar. Kook ondertussen de broccoli beetgaar, giet de beetgare broccoli af en meng deze door de kipfilet en ui. Voeg vervolgens het bouillionblokje, de masala en kurkuma toe aan het kipfilet-mengsel en bak ze even mee. Je pan kan nu van het vuur. Klop de eieren in de melk los en roer de losgeklopte eieren door het kipfilet-mengsel. Je vulling is alweer klaar!

Verdeel nu de helft van je aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschotel, giet hierover je vulling en bedek deze met de andere helft van de aardappelschijfjes. Deze mogen best een beetje in de vulling gedrukt worden. Nu nog de geraspte kaas even over je schotel strooien en je ovenschotel is klaar om in de oven te gaan. Na ongeveer een half uurtje is je ovenschotel klaar.

IMG_4782Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s