4 verschillende bladerdeeg stengels

Op een verjaardag of feestje bij ons staan er altijd bladerdeeg stengels op tafel, van die lekkere met kaas of wat zout. Elke keer denk ik, de volgende keer maak ik deze zelf!

Ach, zo moeilijk kan het niet zijn toch? Als ik heel eerlijk ben, is het echt niet moeilijk en zo klaar. Een velletje bladerdeeg in stukjes snijden en strookjes snijden. Een eitje loskloppen, over het bladerdeeg strijken zodat je een “plaklaagje” krijgt en er wat lekkers over strooien en klaar om in de oven te gaan. Ideaal dus om samen met de kinders te maken. Zo gezegd, zo gedaan!

Afgelopen weekend zijn mijn zoontje en ik samen aan het bakken geslagen en hebben we 4 verschillende bladerdeeg stengels bedacht en gemaakt met wat er in de koelkast lag.

  • met kaas
  • met ham en kaas
  • met zwarte zeezout vlokken
  • met sesamzaadjes en zwarte zeezoutvlokken

Hij mocht strookjes maken en al het lekkers strooien, ondertussen toch nog even snoepen van wat kaas en ham 😉 en dan naar de oven staren tot de bladerdeeg stengels klaar zijn.IMG_5636

Eerder had ik al een lekkere tomatensoep gemaakt en deze weer opgewarmd terwijl de soepstengels in de oven zaten. Het was een feestje aan tafel, soep met zelfgemaakte stengels. Misschien niet de meest rechte of mooiste, maar wel de lekkerste vonden wij!

Misschien is dat het wel wat het samen koken en bakken zo mooi maakt, je hebt er tijd en energie ingestopt, lol gehad en je kind(eren) spelenderwijs geleerd hoe hij of zij zelf iets maken kan, ipv dit in de winkel te kopen. Hoe trots hij was, is mij goud waard!

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • achterham in dunne reepjes gesneden
  • zwarte zeezout vlokken (witte kan ook  prima!)
  • sesamzaadjes
  • 1 ei (geklutst)

Bereiding 

verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd je plakjes bladerdeeg in dunne reepjes (wij haalden ongeveer 6 uit 1 plakje, maar als je goed netjes en recht snijdt is 8 ook prima haalbaar). Leg je reepjes op de bakplaat en besmeer deze met een geklutst eitje. Leg op een deel van de stengels een dun reepje ham en draai deze stengel rond, zodat je een mooie twist krijgt. Je kunt ervoor kiezen om de rest ook te draaien of ze gewoon plat te houden. Wij hebben er een creatieve combinatie van gemaakt.IMG_5642

Leg je reepjes op de bakplaat en besmeer deze met een geklutst eitje.
Strooi nu je diverse strooisels, kaas, zeezout en sesam, over de bladerdeeg stengels. Wanneer je tevreden bent kunnen je stengels in de oven. Als ze na zo’n 10 minuten mooi bruin en gaar zijn kunnen ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en zet ze rechtop in een mooie hoge beker.

Eet smakelijk!

Lekker bij de borrel tijdens een feestje op tafel of bij tomatensoep ipv een broodje.

IMG_5658

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s