Rabarbercake met kruimels

In het voorjaar, eind mei/ begin juni, krijg ik elk jaar weer uit de tuin van mijn ouders een voorraad rabarber. Die mooie kleur rood dat de stengels kunnen hebben trekken mij elke keer weer aan. Maar er is steeds een terugkerend probleem, wat ga ik van de rabarber maken.

rabarber uit de tuinZo’n 2/3 kilo krijg ik per keer aan rabarber. Vaak maak ik een lekkere, friszure rabarber compote en een wat zoetere aardbei-rabarber compote. Beide heerlijk door de yoghurt, cake of door de salade met geitenkaas, aardbeien en walnoten. Het klinkt misschien wat raar, maar dit is zeker een aanrader. Weer eens wat anders.

Begin juni is het voor mij altijd feest, net ben ik weer een jaartje ouder geworden (30 alweer!!). Tja, bij een verjaardag hoort taart! Dan nu ook in mijn feestmaand wat extra lekkere bakrecepten op de blog, zo ook deze rabarbercake met kruimels.

Ingrediënten 

 • voor de cake
  • 100 gr boter
  • 90 gr bloem
  • 10 gr maizena
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 350 gr klein gesneden rabarberstukjes
 • voor de kruimels nog;
  • 30 gr bloem
  • 30 gr suiker
  • 30 gr boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een ovenschaal of bakvorm in en/of beleed deze met bakpapier. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze in een beslagkom aan de suiker en vanillesuiker toe. Mix de suiker en de boter goed. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Als je een mooie egale massa hebt kun je de gezeefde bloem en maizena toevoegen en met een houten lepel deze door elkaar heen roeren. Voeg dan 2/3 van de rabarberstukjes toe en mix het nog even door elkaar heen. Giet je beslag in de ovenschaal of beslagkom en verdeel de rest van je rabarberstukjes over je cakebeslag heen.

Als je wilt zou je cake nu al de oven in kunnen, maar de kers op de taart is zonde om te vergeten. Eigenlijk de kruimels van de cake, dit geeft je cake net een beetje extra. Meng met je handen de bloem, boter en suiker tot er “kruimels” ontstaan en verdeel deze over je cake. Nu kan deze de oven in, na zo’n 40 minuten is deze gaar.

Even af laten koelen en eet smakelijk!

 IMG_5475

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s