verse tomatensoep met soepstengels

Op zaterdag en zondag gaan wij vaak voor makkelijk en snel, maar niet geheel onbelangrijk het moet ook lekker zijn. Soep met brood is daar zo’n voorbeeld van. Dit was bij mijn vriend thuis een ingeslopen traditie op de zaterdag, mede hierdoor eten wij met enige regelmaat in het weekend soep. Eerlijk is eerlijk, ik ben van deze traditie gaan houden.

Een goede soep kun je prima al een dag van te voren maken, maar ook kan een soep snel klaar zijn. Als het aan mijn zoontje ligt eet hij altijd brood. Maar ondanks dat zegt hij dat hij “grote spierballen” gekweekt heeft door veel groente en fruit te eten. Het groente en fruit monstertje van ons! Tijdens het koken gaat er namelijk altijd al een hoop rauwe groente in. “Want ik heb zooooo’n honger, mama!” En snoepen van wortel, paprika, komkommer of tomaatjes, ik zou niet weten wat daar mis mee is.

Zo maak ik ook met enige regelmaat deze gemakkelijke tomatensoep, vandaar dat ik dit recept nu ook deel. Simpel en lekker, wat wil je nog meer ;-).

Ingrediënten

  • 750 gr tomaten (het liefst een wat zoetere soort, bijvoorbeeld een mix van diverse snoeptomaatjes) in partjes
  • 1 gesnipperd uitje
  • 3 grote wortels of 6 wat kleinere in kleine stukjes gesneden
  • 2 groentebouillionblokjes en 500 ml water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el folie
  • peper en zout
  • kaasstengels

Bereiding

Verhit de olie in een soep- of andere ruime pan op zacht vuur. Fruit de ui en voeg de wortel toe als de ui glazig geworden is.  Voeg nu de tomaatjes en knoflook, in stukjes gesneden, toe. Bak alles al roerend ongeveer 5 minuten. Wanneer alles wat “zacht geworden”is voeg je de bouillonblokjes  en het water toe en laat je soep nog 10 tot 15 minuten koken. Pureer de soep nu tot een egaal geheel en breng deze weer even aan de kook. Proef je soep en voeg naar smaak peper en zout toe.

Tijd om de tafel te dekken, de soep in te schenken en lekker te eten.

Eet smakelijk!

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s