Rode Linzensoep

Soep, de bordjes zijn zomaar leeg wanneer we soep eten. Het liefst dan wel een soep met niet al te veel zichtbare “vulling” oftewel wij eten vaak soepen die gepureerd of van zichzelf al lekker “stevig” zijn. Een groente of andere soep natuurlijk ook, maar de stevige soepen zijn altijd zomaar op. Zo ook de tomatensoep en erwtensoep.

Als het aan de kids ligt heb ik wel eens het idee, hoe meer basic hoe beter. Terwijl wij zelf graag wat meer pit aan de soep geven. De oplossing was er zo maar. Allemaal “toppings” op tafel voor in je soep. Denk bijvoorbeeld aan, snoeptomaatjes in partjes, een gesnipperd lente-uitje, een rode peper fijn gesneden, worteltjes, komkommer in dunne plakjes, paprika in reepjes, soepstengels of zelfgemaakte bladerdeeg stengels. Maar ook smaakmakers zoals sojasaus, vissaus, peper en zout. Met de soep in het midden van de tafel en al dat lekkers eromheen is het eten van soep echt een feestje! Wedden dat je rauwkost zomaar op is! Met ons paprika-monster en tomaten-monstertje blijft er weinig meer over om in de soep te doen voor ons…

Ingrediënten

  • 250 gr rode linzen
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 2 worteltjes in dunne partjes
  • “toppings” naar keuze

Bereiding

Breng 1 liter water aan de kook samen met de linzen en bouillonblokjes. Wanneer het water kookt, roer deze dan regelmatig door op een laag vuur. Na ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen voeg je de partjes wortel toe en laat je de soep nog zo’n 15 minuten zachtjes door pruttelen.

Ondertussen kun je je toppings snijden en er een feestje van maken aan tafel. In kleine kommetjes komen er bij ons thuis paprikareepjes, partjes snoeptomaatjes, ringetjes lente-ui, een rode peper met kruiden schaar (zodat de liefhebber deze vers kan knippen), worteltjes, dunne reepjes komkommer, soepstengels en soja- en vissaus op tafel te staan.

Terwijl de soep nog even aan het afkoelen is, zijn de kids al aan het snoepen van reepjes paprika en tomatenpartjes.

Eet smakelijk!

IMG_6098
Alleen nog maar de “toppings” toevoegen en je kunt smullen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s