Tiramisu met aardbeien

Gisteren waren wij uitgenodigd voor een bbq. Zoals altijd kan ik het niet laten om wat mee te nemen, ik houd er niet van om met lege handen aan te komen. Vaak breng ik dan wat lekkers mee, zo gisteren ook. Ik heb een lekker toetje gemaakt, tiramisu met verse aardbeien!

Een tiramisu stond al een poos op mijn lijstje om te maken. Het recept heb ik ooit eens gekregen en er zelf aardbeien aan toegevoegd, deze had ik nog en leek mij een lekkere toevoeging. Eerlijk gezegd viel het me reuze mee. De avond ervoor had ik ‘m gemaakt en ik was er ongeveer een kwartiertje mee bezig. Het lijkt misschien een heel werkje, maar je hebt het zo gemaakt. De meeste tijd ben je kwijt aan het wachten. De tiramisu is namelijk een dagje later het lekkerste!IMG_5822

Tiramisu met verse aardbeien en licor 43 voor 6 – 8 personen

ingrediënten

* 3 eieren

* 4 el suiker

* 250 gr mascarpone

* kopje hele sterke koffie (ik heb koffie voor 2 kopjes gezet en er dan 4 ipv 2 schepjes bij)

* kopje licor 43 (je kunt natuurlijk ook voor de klassieke versie gaan met amaretto)

* pakje lange vingers

* 500 gr aardbeien, meer kan altijd!

bereiding

Zet de sterke koffie en kies een mooie schaal uit voor je tiramisu. Spoel de aardbeien af en snijd ongeveer eenderde in dunne partjes. Van de overige aardbeien verwijder je het kroontje en laat de aardbeien even drogen. Dep ze eventueel voorzichtig af met een schone keukendoek.

Pak 2 beslagkommen en splits de eieren. De dooiers mogen in de ene kom en het eiwit in de andere. Klop met een garde je eiwit stijf op.   Deze is goed zodra je de beslagkom op z’n kop kunt houden en je eiwit blijft hangen, hopelijk begrijp je wat ik bedoel. Je kunt ook een mixer gebruiken, maar met een garde gaat het net zo gemakkelijk. Wanneer de eiwitten stijf geklopt zijn zet je ze tot verder gebruik in de koelkast. Klop nu in de andere beslagkom de dooiers met de suiker op en roer hier de mascarpone door tot het een glad geheel is. Laat dit even staan.

Meng je gezette koffie met de licor 43 in een schaaltje waar je de lange vingers in kunt dopen. Doop 1 voor 1 de lange vingers door je koffie/licor 43 mengsel en leg deze op de bodem van je schaal. Wanneer alle lange vingers op zijn en de bodem goed bedekt is verdeel je de in partjes gesneden aardbeien over de lange vingers en besprenkel je dit met nog een beetje gemengde koffie/licor 43.

Nu kun je je mascarpone laag afmaken. Pak de stijfgeklopte eiwitten en spatel dit beetje bij beetje door je eigeel-mascarpone mengsel. Wanneer je een egale massa hebt en alle eiwit is opgenomen giet je dit in je schaal over de lange vingersbodem. Zet het geheel in de koelkast en laat het minstens 8 uur staan. Ideaal om dus al een dag van te voren te maken!

Vlak voor het serveren strooi je de cacao over je tiramisu en de rest van de aardbeien plaats je er boven op. Klaar is je feestje aan tafel!

Ps. Voor de kinderen hadden we vanille-ijs met slagroom, verse aardbeien en een lange vinger! Zo gemaakt en een feestje voor de kids.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s