4 bladerdeeghapjes

Stiekem ben ik fan van die bladerdeegrollen uit de koeling. Ideaal formaat en klaar voor gebruik. Zo hadden wij gisteren een “restjesdag”  met allerlei lekkers op de happenplank. Van 1/8e pizza (van de dag ervoor), een wrap die over was, allerlei halfgebruikte groenten tot bladerdeeghapjes. Nu had ik de bladerdeegrol op datum, dus deze moest op. Met een restje salami, snoeptomaatjes, een half uitje en een geopend zakje geraspte kaas waren er zo 4 lekkere hapjes ontstaan. Voor de gehele plank ben ik ongeveer een half uurtje bezig geweest, maar het was dan ook een feestje geworden. Je kunt natuurlijk, zoals ik gedaan heb een restjesplank maken met allemaal lekkere happen, maar dit staat ook erg gezellig op tafel wanneer je visite hebt. Eerder gemaakt en het enige wat je nog hoeft te doen is het op te dienen. Voor ons viertjes was dit meer dan genoeg op de zaterdagavond. Al waren de kaasstengels door de kids zo opgesnoept, net als grotendeels de paprika en tomaatjes. Wij moesten ons best doen om er ook nog een hapje van te kunnen krijgen ;-).

C355C6D9-1564-4D0E-81C6-9FD399028097
Happenplank met paprika, komkommer, snoeptomaatjes, wraprol, omeletrol, pizzabites en 4 lekkere bladerdeeghapjes

Maar nu had ik 4 simpele, erg lekkere bladerdeeghapjes gemaakt die voor herhaling vatbaar zijn. Net als de bladerdeegstengels heerlijk bij soep of juist bij de borrel.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 plakjes salami
  • 1 klein uitje of een halve in dunne ringetjes
  • kopje geraspte kaas
  • peper en zout
  • el crème fraîche
  • 4 snoep tomaatjes inpartjes
  • beetje bakboter
  • 1 ei losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol je rol bladerdeeg uit op de bakplaat. In de rol die ik gebruik zit ook bakpapier, lekker makkelijk vind ik. Verdeel het deeg nu in 6 gelijke vakken, je zult 6 vierkantjes krijgen (ongeveer). mini pizza's

Mini pizza’s

Verdeel 1 van de 6 vakken in vierkantjes. Bestrijk elk vierkantje met een beetje losgeklopt ei. Bestrooi met een beetje peper en zout en leg op elk vierkantje 4 stukjes tomaat, maak het af met een flinke dot kaas en je pizza’s kunnen zo de oven in.

 

 

 

 

Kaas uien kruiertjesmini kaas uien kruier

Bak de halve uienringen in een pan met bakboter tot de uien glazig en zacht zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel 2 van de 6 vakken in 8 vierkantjes. Snijd in de vierkantjes kleinere vierkantjes. LET OP je snijd deze maar half door. Verdeel nu de crème fraîche over de 8 kleine vierkantjes en strijk wat losgeklopt ei over de randen van de vierkantjes. Verdeel de gebakken uien over de crème fraîche en maak af met nog een beetje geraspte kaas. Denk erom dat de crème fraîche, uien en kaas in het kleine vierkantje blijven. Je uienkruiers zijn nu klaar om de oven in te gaan.

kaasstengels

Kaasstengels

Verdeel 2 van de 6 vakken in 8 gelijke repen. Bestrijk deze met wat losgeklopt ei en een laagje kaas. Maak van elk strookje nu een rolletje door deze schuin te rollen. Bestrijk nu nogmaals de bovenkant met wat losgeklopt en een een laagje kaas. Zo zit er aan de binnenkant en de buitenkant een flinke hoeveelheid kaas. Je kaasstengels kunnen nu de oven in.

 

Salami kaas rolletjessalami kaas rolletjes

Maak van je laatste vakje een rolletje. Bestrijk eerst je vak met wat losgeklopt ei. Leg hier de salami op en verdeel wat kaas over het vak. Rol deze nu op. Snijd je rol in 8 gelijke stukjes. druk deze rolletjes plat. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi nogmaals met kaas. Je salami rolletjes kunnen de oven in.

Nog even 15 minuten in de oven en smullen maar!

B23F5994-46EB-413C-AE11-87FE3942D355

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s