Boerenkool pannenkoeken met spek

Pannenkoeken, ze zijn er hier dol op! Tja en als je melk op datum hebt, dan is er maar 1 oplossing mogelijk volgens de mannen hier: pannenkoeken eten! Zo was dit ook vorige week het geval. Maar ik wou ook graag groente eten en zo zijn er heerlijke boerenkoolpannenkoeken ontstaan.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 gr boerenkool
 • 250 gr havermout
 • 200 gr bloem
 • 4 eieren
 • 600 ml melk
 • 1 grote gesnipperde ui
 • peper en zout naar smaak
 • ontbijtspek
 • boter of olie om de pannenkoeken in te bakken
 • eventueel:
  • oude kaas (al gelijk meebakken met het ontbijtspek)
  • schenkstroop

Bereiding

Spoel de boerenkool nog even af en op het ontbijtspek na kunnen alle ingrediënten in een grote beslagkom. Met een staafmixer blender je alle ingrediënten tot een mooi beslag. Is voor je gevoel het beslag nog veel te compact, voeg dan nog een scheutje melk toe. Laat je beslag even een half uurtje rusten.

Verhit nu de boter of olie in de koekenpan, voeg een soeplepel beslag toen en verdeel deze over je koekenpan. Het je een grote koekenpan dan kun je er meerdere tegelijk bakken. Wanneer je pannenkoek mooi verdeeld is, leg je een plak ontbijtspek op je pannenkoek. Keer halverwege. Leg de pannenkoek nu op een bord Bak zo 1 voor 1 je pannenkoeken tot je beslag op is en je een mooie stapel hebt.

Nog even de tafel dekken en eet smakelijk! Lekker met stroop en oude kaas.

Ook ideaal om s’ochtends al te bakken en de pannenkoeken in een ovenschaal 10 minuten opwarmen bij 190 graden.1A8F7662-1BF6-40A6-BD3D-4A60CA24AC7B

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s