Pizza mijters

” Zie de maan schijnt door de bomen
Makkers staakt uw wild geraas.
’t Heerlijk avondje is gekomen
’t avondje van Sinterklaas.

Vol verwachting klopt ons hart
Wie de koek krijgt, wie de gard
Vol verwachting klopt ons hart
Wie de koek krijgt, wie de gard “

Eigenlijk zijn er nog meer coupletten, maar dit zijn de coupletten die ik altijd gezongen heb en me nog herinneren kan. Eigenlijk zijn er nog 4 coupletten meer, zou jij die nog weten? Hier zingen we eerlijk gezegd vaak zelfs allen het eerste couplet en dan is toch echt de aandacht weg en moet er een volgend liedje gezongen worden.

Nu pakjesavond er alweer bijna is en de schoenen met enige regelmaat zijn gezet. We proberen het toch echt op 1 a 2 keer per week te houden. “Want sinterklaas en zijn pieten moeten bij heel veel kindjes op bezoek…”

Zo belandde er een erg lekker en leuk cadeau van de bak-piet in de schoenen van ons allemaal. Bij Gijs zat er pizzadeeg in, bij Jeroen 2 paprika’s, Anniek haar schoen was zomaar in de koelkast beland en daar zat een zakje geraspte kaas in. En ik… ik moest werken dus ik had wat lekkers mee gekregen voor onderweg. Met een mooie uitleg kunnen mijn mannen vanmiddag los in de keuken.

Hier thuis is een van de favoriete “P’s” pizza! Dan niet pizza van mama, maar van papa. Hij is een echte pizzabakker geweest en kan dat veel beter. Al is er gelukkig door de kindjes ook fanatiek van deze pizza’s gesmikkeld. Al zijn het erg leuke hapjes voor pakjesavond en zijn ze koud ook heerlijk voor in het broodtrommeltje mee naar school of op de hapjes tafel.

Bij deze deel ik dan ook graag het recept van de “bak-piet” met jullie:

Ingrediënten voor 4 mijters:

  • 1 pak pizzadeeg met saus of kant en klaar deeg
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje geraspte kaas

Voorbereiding

Verwarm de oven voor, haal een bakplaat uit te oven en leg hier een velletje bakpapier over. Snijd de gele en rode paprika in kleine blokjes.

Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het pizzadeeg. Wanneer je een soepel deeg hebt, maak je hier een bal van en leg je deze op een met bloem bestrooid aanrechtblad. Rol het deeg uit tot een mooie lap en snijd met een mesje mijters uit het deeg. Leg deze op een bakplaat neer. Het kan zijn dat je 2 keer moet rollen en wat over houd. Hier kun je een kleine 4e ronde pizza van maken met de restjes. Verdeel vervolgens de tomatensaus over de mijters en bestrooi met geraspte kaas. Maak met de gele paprika een kruis in het midden van de mijter. Verdeel de rode paprika over “de 4 vakken” die zijn ontstaan.

Plaats de bakplaat in de oven en bak je pizza’s in zo’n 20 minuten gaar.

Eet smakelijk! Een sinterklaas feestje op tafel.3D173FF7-98E8-40E6-8376-1ABA4A49FAFD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s