Pompoensoep met kerrie, kokosroom en een hartige banketletter

on

Voor velen is pakjesavond al geweest en is de goede sint alweer uitgezwaaid, maar voor sommigen wordt het geduld nog heel even op de proef gesteld en komt de goede sint pas komend weekend pakjes brengen. Speciaal voor de verlate sinterklaasfeestjes is deze soep met hartige letter zeker nog een aanrader. Mocht je pakjes avond al lang gehad hebben, de kinderen kunnen van deze soep met kerrie en kokos elke dag wel smullen. Tja dat saucijzenbroodje erbij, dat moet gewoon op is de boodschap van Jeroen. Hij is namelijk TE lekker om koud te laten worden volgens hem.

Pompoensoep met kerrie en (kokos)room

Ingrediënten 

 • 1 kg pompoen in blokjes
 • 1 flinke winterpeen in blokjes
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 tl Surinaamse kerrie masala
 • 2 groente bouillonblokjes
 • zonnebloemolie
 • 1 liter water
 • 200 ml (kokos)room + een beetje ter garnering

Bereiding

Snijd de ui in grove stukken en pel de teentjes knoflook. Verwarm in een flinke soeppan de olie en fruit de ui in de hete olie aan. Voeg de kerrie, knoflook en bouillonblokjes toe en laat dit mengsel op een laag vuur even fruiten. Voeg nu de pompoen en winterpeen toe en laat deze in 5 minuten al regelmatig roerend meebakken. Na 5 minuten kun je beetje bij beetje het water toevoegen en laat je soep in 20 minuten gaar pruttelen. Denk er om dat je groenten allemaal onder water staan. Pureer je soep met een staafmixer tot een gladde soep. Wanneer je soep te dik word, voeg je nog een beetje extra water toe. Voeg nu je room toe en mix deze goed door je soep heen. Nu kun je opscheppen en er een klein beetje room over gieten ter garnering.pompoensoep met kerrie en kokosroomHartige banketletter 

Ingrediënten 

 • 1 rol bladerdeeg uit het koel vak. (goed voor 2 banketletters)
 • 375 gram half om half gehakt
 • 2 tl nasi kruiden
 • 1 tl Surinaamse kerrie masala
 • 1 groot ei: 2/3 voor de vulling en 1/3 om over je banketletter te strijken
 • 50 ml water
 • 25 gr boter
 • 25 gr bloem

Bereiding

Breng in een steelpannetje de boter met het water aan de kook. Voeg de bloem toe en spatel dit goed door elkaar. Dit mengsel moet je even laten afkoelen. Ondertussen kun je je gehakt kruiden en de kruiden door het gehakt heen mixen. Wanneer je mengsel voldoende is afgekoeld, spatel je 2/3 van het ei er scheutgewijs doorheen. Je hebt nu soezenbeslag gemaakt! Het soezenbeslag voeg je toe aan je gekruid gehakt en dit vermeng je goed. De vulling van je saucijzenbroodje is nu klaar.

Laat je bladerdeeg even op temperatuur komen voor je de rol uit gaat rollen. Ik doe dit ongeveer 5 minuten van te voren. Rol je lap bladerdeeg uit en snijd deze over de lengte in tweeën. Leg over het midden van beide lappen bladerdeeg een gehaktrol en rol deze op tot een bladerdeeg rol. Zorg er voor dat de opening aan de onderkant komt te liggen en leg je bladerdeegrol op je bakplaat met bakpapier in een S. Mocht je liever een andere letter willen maken, kan dat natuurlijk ook. Voor sommige letters zul je beide rollen willen gebruiken. Maar je kunt 2 maal een S maken. Bestrijk het bladerdeeg met je overige ei en laat je banketletters 15 minuten rusten.

Verwarm de oven op 200 graden voor en bak je hartige banketstaven in 20 minuten gaar.

Samen met de soep een feestje! (en niet alleen op pakjesavond) Eet smakelijk! 8E67FD8B-8BAD-454A-8CE6-5A152361C834

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s