Pizza met groente uit eigen tuin

Pizza…

Hier zijn ze er dol op. De perfecte afsluiter van onze vakantie en dan wel een zelfgemaakte pizza! Zelfs onze dochter van net 2 kan haar eigen bolletje deeg omtoveren tot een echte pizzabodem.

Tijdens onze vakantie in Engeland hebben we een week in een safaditent bij de boer gelogeerd. Wat een warme, lieve boer en boerin hebben we daar ontmoet. Jeroen mocht samen met de boer op stap om hem te helpen met de schapen en de koeien. Maar het grootste feest van de boer, volgens de kids, waren ze te lekkere pizza’s die ze zelf mochten maken! Een grote ronde tafel met allemaal bolletjes deeg, een deegroller en een hele hoop lekkers voor op de pizza. Wanneer je pizza precies is zoals jij ‘m hebben wilt, op naar de pizzaoven waar de pizza zo’n 2 minuten later klaar was. Een echt feestje voor onze kinderen.

In onze “makkelijke moestuin”, mijn alternatief op een grote moestuin, hebben we een hoop groente. En zoals in elke moestuin dit jaar hebben we courgettes en tomaten in overvloed. Maar ook de eerste paprika van Jeroen z’n eigen kweek kon op de pizza. Natuurlijk hoeft er niet op wat wij op de pizza hebben gedaan, maar dit is onze basis voor een pizza avondje met de kinderen.

Pizza voor 2 volwassen en 2 (kleine) kinderen

1 pak pizzadeeg of witbrooddeeg. Vervang dan de boter met olijfolie. Maak deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking klaar.

Voor de saus

1 klein blikje tomatenpuree en een gelijke hoeveelheid water

1 el olijfolie

1 teentje knoflook

1 el pizza of Italiaanse kruiden

Roer dit alles door elkaar en voeg zout en peper naar wens toe en je saus is klaar!

Geraspte kaas

Groenten en /of vleeswaren in dunne plakjes die jij lekker vind voor op de pizza

Extra nodig:

– deegroller(s)

– bloem om te bestrooien

– bakplaat/ovenschalen

– voorverwarmde oven van 180 graden

Nu komt het leukste. Maak de tafel of het keukenblad leuk op. In het midden al het lekkers voor op de pizza, de saus en de kaas in kleine bakjes. Deegroller (of samen delen), en wat bloem per persoon. Verdeel het deeg in bolletjes per persoon. Meestal maken wij een grote pizza voor ons zelf en 2 kleine bolletjes voor de kinderen. Maar je kunt ze natuurlijk ook eerlijk in 4en verdelen. Leg voor iedereen een bolletje klaar en je kunt zelf je pizza maken gaan. Gegarandeerd een feestje!

De pizza leg je wanneer deze voldoende “geplat” is in/op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat of bakvorm. Nu kun je de saus er op smeren en de pizza beleggen met wat je maar lekker vind.

Nog even 20 minuten in de oven en eet smakelijk!

In die 20 minuten heb je de vaat al weer aan de kant en de tafel gedekt. Geniet van de pizza’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s