scottish eggs

Een eierbal, maar dan net even anders. Scottish eggs worden in schotland veel gegeten. Het verschil met de ” groninger eierbal” is dat de schotse variant gemaakt is met een laagje gehakt ipv een vegatarische kerrieragout. In het verenigd koningkrijk wordt deze bal veelal gegeten in de pup of tijdens een picknick.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 eieren
  • 600 gr rundergehakt
  • 75 gr belegen geraspte kaas
  • halve rode paprika in hele kleine blokjes gesnipperd
  • 1 lente ui in hele kleine stukjes gesnipperd
  • 2 el fijn gesneden peterselie
  • 2 el gehaktkruiden
  • paneermeel
  • bakboter

Bereiding

Kook 4 eieren ongeveer 5 minuten. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Dep ze even droog en laat de eieren afkoelen.

Kneed in een beslagkom het rundergehakt, de geraspte kaas, 4 el paneermeel de patatkruiden en het ei goed door elkaar. Voeg de versnipperde paprika en lente ui naar wens toe en kneed het mengsel nog even goed door. Naar smaak kun je eventueel extra kruiden toevoegen.

Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Bekleed elk ei met een laagje ei en maak er een stevige bal van. Wanneer je een stevige bal hebt, rol je de bal door de paneermeel. Herhaal dit nog 3 keer. Laat “de gehaktballen” een half uurtje rusten in de koelkast. Je zou ze eventueel nu ook in kunnen vriezen.

Verhit nu in een hapjespan de bakboter en bak de gehaktballen op een hoog vuur rondom bruin. Zet dan het vuur op zacht en laat je gehaktballen in 15 minuten, onder af en toe rond te draaien, gaar sudderen.

Lekker met gebakken aardappelen en groente!

Eet smakelijk.350156FD-2DF6-40D2-8B0F-97F5E8A3D5C1

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s