Ham kaas hutspot

Hutspot is hier 1 van onze favoriete stamppotten, vaak met spekjes of verse grove worst. Maar soms net even anders, zoals deze hutspot met ham en kaas. Net weer even anders. Deze stamppot kan prima het hele jaar door!

Ingrediënten voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 500 gr winterpeen
  • 6 kleinere aardappelen of 4 wat grotere
  • 2 grote uien
  • een kopje geraspte oude kaas
  • een half kopje melk
  • peterselie naar smaak, ik gebruik 2/3 takjes die ik fijn snipper en bewaar een takje voor de garnering.
  • een half bouillonblokje
  • 150 gram hamblokjes

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke blokken. Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakken. Snipper nu de uitjes en voeg dit alles in een pan met ruim water. Laat deze in ongeveer 20 minuten gaar koken. Wanneer de aardappelen gaar zijn en de winterpeen volgens jou gaar genoeg, mag het afgegoten worden. Wij vinden een klein beetje een bite in de winterpeen erg lekker, maar het moet wel goed te stampen zijn!

Verhit in een ander pannetje de melk met de oude kaas en het bouillonblokje. Blijf dit roeren tot de kaas gesmolten is en “opgenomen” is in de melk. Voeg nu de hamblokjes toe en warm deze mee op. Nu kan je melkprutje van het vuur. Snipper de peterselie fijn.

Nu is het tijd om te stampen. Voeg je melkprutje toe aan je afgegoten groenten, net als de peterselie. Stamp je stamppot tot je een mooi geheel gekregen hebt. Dek de tafel en eet smakelijk!

Je kunt natuurlijk ook de borden mooi opmaken en er een cordon bleu aan toevoegen om de stamppot eens een feestelijk tintje te geven! Dan heb je stamppot net even anders.

Geniet ervan, dat doen wij ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s